SVAKO PUTOVANJE POČINJE MALIM PRVIM KORAKOM

Nema prečice do nijednog mjesta na koje je vrijedno ići

2016

POČINJE AUGUSTOVO PUTOVANJE

Zašto August?

Umjetnica OKO, knjiga „Otmjenost ježa“, Car August i djed August Tušek … oni su zaslužni za ime naše vinarije i restorana.
Vjerujemo u latinsku poslovicu nomen est omen i zato na ova 4 sloja imena August gradimo našu priču koju želimo dijeliti s ljudima koji će u njoj prepoznati radost uživanja u malim stvarima.

Augustova filozofija o ladanju, životu, jelu i pilu!

Svaki dan iznova stvaramo okruženje, slike, mirise i okuse koje ćete doživjeti svim osjetilima. Nepretenciozno mjesto koje u stvarnost pretvara san o jednostavnom životu. Za nas je luksuz – sloboda. Biti slobodan od buke i strke, od šefova i rokova, pretvaranja i prenemaganja … Doživjeti savršenu jednostavnost, provesti dan na ladanju, uz vinograd, na Augustov način, začinjeno dobrim zalogajem i finom kapljicom.
MALE STVARI ČINE ŽIVOT LIJEPIM A ČOVJEKA SRETNIM.

#SRETNI SMO KAD STE VI ZADOVOLJNI

Govore o nama

Naši dragi i vjerni gosti, putnici namjernici i slučajni prolaznici, gastonovinari, poznati i priznati gurmanski stručnjaci   koji su okusili i doživjeli našu viziju ladanja i gustanja, rekli su o nama:

SLOŽNE RUKE KOJE GRADE AUGUSTOVU PRIČU

Mali uigrani tim osebujnih individualaca potpomognut četveronožnim Moslavcem brine o detaljima Augustove priče :

MARKO, DIJANA, ANITA, MARTINA, TOMISLAV, ZERGA

Imamo i vama nevidljiv tim samozatajnih igrača s klupe:

MULTITASKERE

vrtlare, farmere, cvjećare, ranojutarnje, kasnopopodnevne i vikend težake, kućne majstore … Nenu i Štefa. I lovca na antikvitete, Maru.

THE FORAGERS

Imamo i nekoliko ’tajnih’ pomagača koji bi radije oribali vinariju uzduž u poprijeko nego vidjeli svoje ime na internetu. Recimo samo da im je radna soba – bespuće moslavačkih šuma zbog čega ih zovemo – The Foragers.

Šufnudle radimo lijevom rukom

LOKALNO

Neka od najboljih jela nastala su iz nužde s vrlo malo sastojaka ali uvijek s dva ključna: ljubavlju i maštom. Da smo u Italiji, to bi bile zvijezde kuhinje siromašaka, bogeca, kako ih u Moslavini zovemo. Naše bogečke zvijezde su trganci, šufnudli i luleki.

TRADICIONALNO

Bele žgance, od krumpira i bijelog brašna u Moslavinu su donijeli Pemci, kako se u Moslavini nazivaju Česi, a kako je bijelo brašno bio luksuz, bili su baš pravi oblizeki.

SEZONSKO

Ma mikrosezonsko, da budemo iskreni. Kako? Ovako: ako naš vjerni lovac na vrganje ujutro nađe primjerke vrijedne našeg kritičnog oka, jest ćete ih par sati kasnije na najmanje tri načina. A ako ne prođu naš strogi kuharski sud … neće ni na špajzkartu. Ima drugih jela, ima drugih dana.